IOVIVAT neemt haar publiek mee op een ontdekkingstocht door, langs, over en in de omgeving die Ploegschilders zo prachtig wisten vast te leggen; het kerkje van Oostum en het betoveren-de landschap daaromheen. In drie bedrijven verbinden we landschap, bevolking, het kerkje en de schilderijen tot een theatervoorstelling ter ere van de 100e verjaardag van De Ploeg.

Aan Boord

Vanaf Oostum wordt het publiek naar de Wetsingersluis gebracht om daar aan boord te gaan voor een korte tocht over een prachtig stukje me-anderend Reitdiep. Daarna wordt de tocht, terug naar Oostum, te voet voortgezet.

Ploegen achter het doek

100 jaar geleden brachten ploeg-schilders het landschap van het Reitdiep tot leven. Nu brengen wij het leven op het doek terug in het landschap. Een uniek document met verhalen uit de eerste hand, op de valreep opgetekend in de afgelopen twintig jaar.

De Ploeg, Opkomst en Uitbloei

Tot slot volgt in de kerk een voorstelling over de opkomst en uitbloei van de eerste kunstkring De Ploeg. Het leven van Jan Wiegers is daarbij leidraad. We zien o.a. zijn ontmoeting met Ludwig Kirchner in Davos en de invloed op andere Ploegers, we zijn bij de oprichtingsvergadering met het kiezen van de naam en zien en horen fragmenten van Le Boeuf sur le Toit. En we zijn getuige van de groeiende tegenstellingen binnen De Ploeg.

26, 27, 28, 29, 30 september
17.30|18.00

29 september
12.00|12.30
matinee

4, 5, 6 oktober
17.30|18.00

7 oktober
14.00|14.30
matinee

Kaarten à € 25,-

All in

Om te kunnen genieten van dat veel geschilderde najaarsavondlicht begint de voorstelling rond etenstijd. Wij zorgen er daarom voor dat u onderweg een eenvoudige maaltijd kunt genieten zodat u met een volle maag in het kerkje plaats kunt nemen.

 

Teksten en regie : Ben Smit & Niels Smit Duyzentkunst
Produktieleiding Petra Tjapkes | Regieassistentie Hesther le Grand | Techniek Katja Kolhorn | Beeld H.N. Werkman, Johannes de Bruijne | Kleding & Grime Marjan van den Hof | Composities Niels Smit Duyzentkunst | Koor Constante van Faraday | IOVIVAT

 

27 oktober, 2018 8:50

Reacties zijn uitgeschakeld.