marthandZeer vrije bewerking van Shakespeare’s Macbeth

Schotland. Beth en Banka komen rechtstreeks van het slagveld, ze dienen in het leger van Koningin Doris, als ze twee heksen ontmoeten. De heksen voorspellen dat Beth Koningin zal worden en dat Banka Koningen zal voortbrengen.
Aangemoedigd door Lady, de vriendin van Beth, vermoordt Beth Koningin Doris, om zo zelf Koningin van Schotland te worden. Ze laat Banka vermoorden omdat ze het idee heeft dat die teveel vermoedt.
De heksen hebben haar verteld dat ze Daphne moet vrezen, die ook in het leger van Koningin Doris diende, en dat Beth alleen gedood kan worden door iemand die niet uit de schoot van een vrouw geboren is. Bovendien hoeft ze alleen voor haar leven te vrezen als het woud van Birnam naar Dunsinane oprukt.
Als ze hoort dat Daphne gevlucht is naar Engeland, laat ze diens man en kind vermoorden. Daphne is naar Engeland om de hulp van Doris haar zonen in te roepen, en het Engelse leger te mobiliseren dat oprukt naar Beth.
Lady is inmiddels helemaal gek geworden en sterft.
Het leger van Daphne nadert Beth. De soldaten houden takken voor zich als camouflagemiddel zodat het woud van Birnam naar Beth lijkt toe te komen. Beth vecht met Daphne.
Maar Daphne blijkt de enige te zijn die haar kan doden; ze werd geboren vanuit de keizersnede.
Daphne wint het gevecht.

myrtmuurRolverdeling

Heks 1: Folkert Smit Duyzentkunst
Heks 2: Gerro Dijk
Beth: Marthe Smit Duyzentkunst
Lady: Myrthe de Ruijter
Banka: Ilona Roelink
Doris: Jitske de Hoop
Daphne: Jose Timmer

Regie:Eva Wortman

groepzwartwitSpeeldata

Gespeeld in 2000 in het kerkje van Oostum

1 januari, 2000 20:00

Reacties zijn uitgeschakeld.