ReidansEen nieuwe eeuw , IOVIVAT blijft verrassen; nooit hetzelfde, altijd wat anders

De vereniging is van 1899, het stuk is van 1897, maar de vorm is nieuw, een experiment. IOVIVAT regisseert zichzelf in Reidans van Arthur Schnitzler. Tien leden spelen tien dialogen, vijf leden regisseren hen. In deze productie worden alle theatrale middelen ingezet. De tien dialogen tussen een man en een vrouw schreef Schnitzler oorspronkelijk niet als toneelstuk, het leek hem meer geschikt voor de intimiteit van de huiskamer. Telkens draaide de liefde slechts om een nacht. De Weense burgerij herkende haar dubbelzinnige moraal in deze vergeefse rondedans om de ware liefde. Het stuk maakte Schnitzler beroemd en verguisd. Zijn bewonderaars noemden Reidans “een moderne decamerone”, zijn vijanden echter spraken over “het schandelijkste en schunnigste wat ooit in de Duitse taal is verschenen”.

Rolverdeling

Tekst: Arthur Schnitzler
De soldaat: Johannes de Bruijne
De hoer: Rina Duisterhof
Het kamermeisje: Patricia Restrepo
De jonge meneer: Johan Patje
De jonge mevrouw: Hanna Hovinga
De echtgenoot: Roger Veldman
Het lieve kind: Nynke Veenstra
De dichter: Uulco Slangenberg
De actrice: Wies Gorter
De graaf: Geert Jan Herder

Deelregie: Maartje de Boer

Speeldata

20 oktober 2000 – 20:00 Cafe Hammingh
21 oktober 2000 – 20:00 Cafe Hammingh
22 oktober 2000 – 20:00 Cafe Hammingh

20 oktober, 2000 20:00

Reacties zijn uitgeschakeld.