Haast VerlorenNa de jubileumvoorstelling “Meten Maten Mat in 1999, is IOVIAT in 2002 opnieuw bezig met een openluchtvoorstelling.
De Manifestatie ” Via Dorkwerd “, in het kader waarvan deze voorstelling werd gemaakt, gaf ook alle aanleiding tot het maken van lokatie-theater. In ” Via Dorkwerd ” stond namelijk een van de oudste cultuurgebieden van Europa centraal, ” Het Reitdiepdal”. Dit unieke landschap werd die zomer op zeer uiteenlopende manieren belicht door middel van tentoonstellingen en diverse muziek, dans- en theatervoorstellingen. IOVIVAT speelde hierop in met de voorstelling “Haast Verloren”, waarin beelden en beeldvorming centraal staan.

In het stuk wordt de toeschouwer op verrassende en magische wijze rondgeleid door het rustieke dorpje Garnwerd (Yarnworth), waar de tijd lijkt stil te staan. U komt in contact met bizarre oude ambachten en proeft de sfeer van vervlogen tijden, een sfeer die o.a wordt uitgedragen door de verschillende koren die dit dorpje rijk is. Uiteindelijk voert de rondleiding u naar het zwembad, waar het publiek een plekje in het gras kan zoeken. Daar maakt u kennis met de ultieme toerist, De Gast . Hij is erg onder de indruk van het prachtige dorp en zijn inwoners; zo rustiek, zo rustig, zo authentiek. Maar in de blik van de bevolking lijkt iets te zijn veranderd; vervlogen tijden gaan vervliegen.

Rolverdeling

Spel: iovivat
Regie: Ben Smit
Tekst: Ben Smit
Regie-Assistent: Maartje de Boer

Speeldata

14 juli 2002 – 13:30 Pierebadje
14 juli 2002 – 16:00 Pierebadje
15 juli 2002 – 13:30 Pierebadje
15 juli 2002 – 16:00 Pierebadje

 

14 juli, 2002 13:30

Reacties zijn uitgeschakeld.