jeugdJeugd en jongeren spelen hun eerste producties

Op zaterdag 13 mei 2006 speelden de nieuwe jeugd- en jongerengroepen van Rederijkerskamer IOVIVAT uit Garnwerd hun eerste toneelproducties. De jeugd (8 t/m 12 jaar) speelde een bewerking van twee van de populaire boeken van Francine Oomen: “ Hoe overleef ik de Brugklas ” gecombineerd met “Hoe overleef ik mijn eerste zoen”, terwijl de jongeren (12 t/m 15 jaar) middels de korte sketch “ De Nationale Cellentekort Show ” , een eigen kijk gaven op het hedendaagse televisieaanbod.

Beide producties werden geregisseerd door Miranda Bolhuis, die ook de toneelbewerking van de boeken voor haar rekening nam.

De twee producties werden gebracht als één middag- c.q. avondvullende voorstelling, zodat het publiek de kans kreeg bijna twee uur lang te genieten van deze nieuwe groepen van de toen 107-jarige, illustere rederijkerskamer. Het geheel werd zowel ’s middags als ’s avonds uitgevoerd.
De jeugd: Hoe overleef ik de brugklas?

De “Hoe overleef ik …” serie gaat over het meisje Rosa, haar vriend op afstand Jonas en hun vrienden. In de inmiddels 8 delen van de serie wordt Rosa gevolgd van haar 10e tot haar 16e jaar. Alle belevenissen, twijfels, onzekerheden en buien zijn zeer herkenbaar voor jong en oud. Voor de voorstelling is gekozen voor het boek “Hoe overleef ik de brugklas”, gecombineerd met een aantal fragmenten uit “Hoe overleef ik mijn eerste zoen”. Als je naar de brugklas gaat, verandert er veel. Van stoere achtste-groeper wordt je brugpieper, ineens heb je twaalf leraren in plaats van één. Daar kan Rosa nu over meepraten. Haar vriend Jonas, met wie ze vooral e-mail contact heeft, zit nog in groep acht en om hem wat voor te bereiden stuurt ze hem survivaltips. Over vriendschap, maar ook over pesten, uitgelachen worden, na-apen en over de liefde.
Vol verve laten de IOVIVATjes de leuke én minder leuke kanten zien van (het begin van) de puberteit…
De jongeren: De Nationale Cellentekort Show

Tegenwoordig lijkt het wel of de media geen enkel onderwerp meer schuwen. Met z’n allen volgen we “real life” het leven van bekende en minder bekende Nederlanders, stemmen we de ‘stomste’ mensen uit een huis en volgen we quizzen waarin mensen soms heel erg ver gaan om geld of faam te vergaren.
De Nationale Cellentekort Show is een korte sketch uit eind jaren 70, maar sluit perfect aan bij zowel hedendaagse thema’s als het hedendaagse televisieaanbod. De politiek kampt heden ten dage nog steeds met cellentekort problemen, 2 gevangenen op 1 cel is meer regel dan uitzondering. Maar de media zouden de media niet zijn als ze daar niet een passende oplossing voor zouden verzinnen….
In deze absurde sketch strijden de kandidaten Sammy B., Govert K. en Berta M. om een plekje buiten de gevangenismuren. Cellentekort opgelost.

Rolverdeling
Spel: Hanna Broekhuizen, , Lennaert Ista, Carleen de Jong, Eva Krikken, Kerime van Opijnen, Chantal Rijnsewijn, Ivanka Stenveld, Anna Maria Vargiu, Collinda Vergeer, Marijke Vergeer, Iris Verkerk, Eliza Zandbergen, Leanne Geurts, Wessel Kwint, Joep Maasdam, Brian Meijer, Sanne Oost, Kim Tersteeg, Wijnanda de Vries
Regie: Miranda Bolhuis

Speeldata

13 mei 2006 – 16:00 Kerk Oostum
13 mei 2006 – 19:30 Kerk Oostum

13 mei, 2006 16:00

Reacties zijn uitgeschakeld.