nagerecht small

Deze voorstelling werd gespeeld tijdens “het Nagerecht”

111 jaar Iovivat en dat moet gevierd worden; We begonnen het jubileum met “Het Voorgerecht”, stonden voor het gerecht in “Terug naar Garnwerd” en nu is het tijd voor “Het Nagerecht”. Het stuk Pitten van Herman Heijermans smaakte tijdens “Het Voorgerecht” zo goed dat hij als nagerecht best nog een keer kan worden opgediend. Nou wil het ongelofelijke toeval dat exact 111 jaar nadat Heijermans is geboren de Amerikaanse toneelschrijver Thornton Wilder overleed. Een goede aanleiding om op het dessert van ons 111 jarig jubileum naast “Pitten“ een stuk van Wilder uit te voeren. De gelukkige reis naar Trenton en Camden Thornton Wilder “De gelukkige reis naar Trenton en Camden” uit 1931 neemt ons mee naar het puriteinse Amerika van vlak na de recessie. Een vader, een moeder en hun twee kinderen maken een autorit van Newark naar Camden om hun oudere, al getrouwde dochter te bezoeken. Het is een autorit waarin niets bijzonders voorvalt en toch eigenlijk alles gebeurt. In deze oorspronkelijk als een hommage aan de Amerikaanse vrouw bedoelde eenakter ontvouwt zich geleidelijk het Amerikaanse gezinsleven uit de tijd dat geluk nog heel gewoon was…… Pitten H. Heijermans ’s Ochtends in een Haags repetitielokaal. De regisseur deelt de aanwezige acteurs en actrices mee dat er alleen Met gekende rollen gerepeteerd gaat worden. Dit veroorzaakt lichte paniek, want niemand kent zijn rol. Een door de wol geverfde Acteur merkt op, dat je dan toch lekker kunt ‘pitten’. Op de vraag van een beginneling in het vak wat dat is, antwoord hij: “Pitten, jongmens, is het ‘vermoeden’ hoe je rol wel zou kunnen wezen – het je in de droom voorstellen hoe je rol mogelijk zou kunnen zijn – En voor de rest drijven op de souffleur…” De souffleur laat echter op zich wachten.

Rolverdeling

Toneelmeester: Henk van der Leest
Vader: Roger Veldman
Moeder: Hanna Hovinga
Dochter Caroline: Hesther le Grand
Zoon: Brian Meijer
Andere dochter: Marthe Smit Duyzentkunst

Regie : Niels Smit Duyzentkunst
Vormgeving/Grime/Kleding: Marjan van den Hof
Techniek: Jelle Bosmans
Grafische vormgeving: Johannes de Bruijne
Produktie: Hesther le Grand

Speeldata

10 december 2010 – 20:30 Cafe Hammingh
11 december 2010 – 20:30 Cafe Hammingh
12 december 2010 – 20:30 Cafe Hammingh
17 december 2010 – 20:30 Cafe Hammingh
18 december 2010 – 20:30 Cafe Hammingh(Cafe)

10 december, 2010 20:30

Reacties zijn uitgeschakeld.