iovivat Kan het ShakenNa het succes van “De Vogelaar” in het kerkje van Oostum, keert iovivat terug naar haar oorsprong: Café Hammingh in Garnwerd. Daar worden op 26, 27 en 28 maart 2004 bewerkingen van Othello, Hamlet en MacBeth gespeeld tijdens het theaterweekend “iovivat Kan het Shaken”.
De regie ligt in handen van Nico van der Wijk.
Gewoon omdat hij Shakespeare is, is Shakespeare uitgenodigd in “the Hamm inn”. Hij krijgt drie van zijn stukken te zien waarna hij een lezing zal geven over de rol en betekenis van de tragedie, alsmede de ventielfunctie van de komedie in de huidige tijd. Tijdens de voorstelling blijkt dat iovivat niet is wat shakespeare had verwacht. Kan iovivat het shaken?
iovivat kijkt met iovivat Kan het Shaken terug en vooruit. Terug naar stukken die al eerder vertoond zijn en vooruit naar de grote produktie die tijdens Pinksteren 2005 plaats zal vinden. De drie voorstellingen variëren van serieus tot doldwaas.

Othello

Verstikkende Jaloezie
Iago haat Othello, de Moor, en wil hem pijn doen. Othello heeft het hart van de schone Desdemona gewonnen met zijn verhalen over de gevaren die hij heeft doorstaan. Iago weet Othello, via slinks gedoe met een zakdoek, te overtuigen dat Desdemona een overspelige vrouw is. Othello gelooft Iago en dat heeft fatale gevolgen.

Hamlet

Verzengende Wraak

Hoewel de dood van de koning nog vers in het geheugen ligt heeft Claudius de macht en de koningin over genomen. Hamlet vermoedt dat er meer achter de dood van zijn vader zit dan Claudius doet geloven. Om de waarheid te achterhalen besluit hij zich voor te doen als gek. Als Hamlet de waarheid weet, zit er nog maar één ding op… Wraak.

MacBeth

Dodelijke Ambitie

Na het verraad van de leenheer van Cawdor, krijgt MacBeth zijn titel. Bovendien voorspellen drie heksen dat hij koning zal worden. Lady, zijn vrouw, weet Macbeth over te halen de koning van kant te maken om zo het lot een handje te helpen. MacBeth denkt op rozen te zitten, maar de heksen hebben nog meer voorspellingen gedaan.

Rolverdeling

Regie: Nico van der Wijk
Tekst: William Shakespeare
Shakespeare: Roger Veldman
De Voorzitter: Folkert Smit Duyzentkunst
Vrouw van de voorzitter: Marjan van den Hof
Orsino: Geert Jan Herder
OTHELLO

Iago: Kees Jan Luursema
Brabantio: Henk van der Leest
Cassio: Mark van Vliet
Othello: Johan Patje
Doge: Wies Gorter
Desdemona: Hesther le Grand
Emilia: Nynke Veenstra
Heraut: Geert Jan Herder
Montano: Folkert Smit Duyzentkunst
Lodovico: Tineke van Huis
HAMLET

Hamlet: Gerro Dijk
Ophelia: Miranda Madani
Gertrude: Hanna Hovinga
Claudius, Polonius: Johannes de Bruijne
Francisco, Horatio, Laertes: Marthe Smit Duyzentkunst
Bernardo, Marcellus, Geest, Grafdelver: Folkert Smit Duyzentkunst
MACBETH

Duncan, Malcolm: Johannes de Bruijne
Rosse, MacDuff: Mark van Vliet
Gewonde soldaat, Bode, Moordenaar: Geert Jan Herder
MacBeth: Henk van der Leest
Banco: Kees Jan Luursema
Heks 1: Tineke van Huis
Heks 2: Carla van der Moolen
Heks 3: Wies Gorter
Lady: Lenie Fokkinga
Bewerking Othello: Nico van der Wijk
Bewerking Hamlet: Tom Stoppardf
Bewerking MacBeth: Ben Smit
Licht & Geluid: Jelle Bosmans
Grime: Marjan van den Hof
Kleding: Hesther le Grand
Decor: Henk van der Leest
Flyer/Website: Johannes de Bruijne

Speeldata

26 maart 2004 – 20:30 Cafe Hammingh
27 maart 2004 – 20:30 Cafe Hammingh
28 maart 2004 – 14:00 Cafe Hammingh
28 maart 2004 – 20:30 Cafe Hammingh

 

26 maart, 2004 20:30

Reacties zijn uitgeschakeld.