Een voor AllenTheater te Water bestaat in 2007 25 jaar. En om dat te vieren, heeft Theater te Water alle stukken die ze in die jaren gespeeld hebben, ter beschikking gesteld aan amateurverenigingen in de provincie Groningen en Drenthe. Dat is een bijzonder en sympathiek gebaar en iovivat speelt daar graag op in door het stuk ”Een voor Allen” van Just Vink te spelen. Een voor Allen is een gangsterkomedie, gebaseerd op het bekende verhaal van de drie musketiers. In de versie van iovivat speelt het verhaal zich af in het Amerika van de jaren 20-30 van de vorige eeuw. Strips en cola maken hun entree op het wereldtoneel. De Kingman beheerst New York, de Popeman zou dat wel willen. De musketiljanos dienen de Kingman, de gardinista de Popeman. Dat wordt knokken, dat wordt schieten, dat wordt zoeken naar een held. Dartagnelli maakt een stormachtige entree, hij is de held van dit verhaal. Zijn moeder kan trots op hem zijn. Maar ook helden maken foutjes, zeker als een mooie vrouw als BadLady Winter hem weet te verleiden. Er is veel gedoe om een kettinkje, om een brandmerk en om Huckingbam, de maffiabaas van Chicago. Het loopt allemaal goed af, Dartagnelli werkt zijn foutje keurig weg en de Kingman blijft de baas. Maar toch verliest Dartagnelli iets. Want ook helden kunnen aan het eind verliezen …

Rolverdeling

Regie: Nico van der Wijk
Tekst: Just Vink
Mama, e.a.: Lenie Fokkinga
Dartagnelli: Johannes de Bruijne
Hoss T: Gerro Dijk
Kingman, e.a.: Johan Patje
Huckinbam: Henk van der Leest
Queeny, e.a.: Nynke Veenstra
Claude Sick Poodle/Popeman: Uulco Slangenberg
Badlady Winter: Jose Timmer
Gardinista, e.a.: Carla van der Moolen
Superman: Hanna Hovinga
Mr Trevil, e.a.: Geert Jan Herder
Pee: Renate van den Broek
Uggely: Hesther le Grand
Jazzy Bessie: Myrthe de Ruijter

Produktie: Hanna Hovinga
Techniek: Jelle Bosmans
Decor: Roger Veldman
Kleding: Marjan van den Hof
Grime: Marjan van den Hof
Bewerking: Nico van der Wijk
Flyer/Website: Johannes de Bruijne

Speeldata

16 februari 2007 – 20:00 Cafe Hammingh
17 februari 2007 – 20:00 Cafe Hammingh
18 februari 2007 – 20:00 Cafe Hammingh
23 maart 2007 – 20:00 H.P. Keuningzaal ICO Assen
25 maart 2007 – 15:00 Cafe Hammingh
27 maart 2007 – 20:30 Cafe Hammingh

16 februari, 2007 20:00

Reacties zijn uitgeschakeld.