,

titels

Jeugd Iovivat speelt in de Blauwe Schuit in Winsum

De twee jongste jeugdgroepen van Rederijkerskamer Iovivat uit Garnwerd spelen op zaterdagavond 11 april om 19.30u. en op zondagmiddag 12 april om 15.00u hun jaarlijkse voorstellingen. Beide stukken zijn geschreven door theatermaker Niels Smit Duyzentkunst.

In de voorstelling “Kreuk, kreng, gekrenkt”, in de regie van Gerro Dijk en Jose Timmer, volgen we een gekrenkt elfje dat boos is omdat haar vleugeltje gekreukt is. En oh jee, pas dan maar op! Voor je het weet verandert een lief elfje in een boosaardig wezentje met alle gevolgen van dien… De personages in dit stuk proberen allemaal op hun eigen manier de situatie op te lossen, maar dit lijkt vergeefse moeite. Komt dit ooit nog goed? En wat is er toch met al die strijkijzers…..?

De tweede groep speelt de voorstelling “E” onder regie van Aafke Renken. Deze voorstelling is haar afstudeerproject van de opleiding tot ‘theaterregisseur voor de amateurkunst’. Wanneer Koning Hubertus van Halenkijn tot Pruisenkul geconfronteerd wordt met een lege schatkist, bedenkt hij een waanzinnig plan om de staatskas weer aan te vullen. De dorpsbewoners vinden de maatregel echter onacceptabel. Ze bedenken een strategie om er onder uit te komen.  Koningsdag nadert en wat is er toch steeds met die geheimzinnige kast daar op het dorpsplein….

De twee voorstellingen worden beide dagen achter elkaar gespeeld. Reserveer nu

De entree is  €7,50 en voor kinderen t/m 12 jaar €5,-. Wees welkom allen!

KKG_beeld

E_beeld

14 april, 2015 22:44

Reacties zijn uitgeschakeld.