Iedereen is in rep en roer omdat het land bestierd wordt door een dood- en doodzieke en zwaar depressieve koning. Niks helpt, niemand weet raad. Experts van over heel de wereld worden ingevlogen. Dokters, diëtisten, magic, acupuntnogwat en paardenpies: niks mag baten; de koning lijkt een zenuwinzinking nabij. Wat een drama, wat een tragedie!

Dan krijgt zijn trouwe lakei, die de wanhoop nabij is, een briljante ingeving: een toneelstuk! Als dat niet verkwikkend werkt. Vanwege de bijzonder korte attentiespanne van de koning speelt een professioneel toneelgezelschap de samenvatting van ‘Romeo en Julia’. De liefdesscène wordt er doorheen gejakkerd, de monologen worden geschrapt, Paris is lekker kort van stof, alleen de voedster lijkt vergeten dat ze in een samenvatting zit… Als het echt te traag gaat, maken de vertellers korte metten met het gedraal van de acteurs door een paar bladzijdes over te slaan. Wel veel dooien, als de koning daar maar niet nog depressiever van wordt!

Na de voorstelling is de spanning om te snijden. Zenuwachtig informeert de lakei naar zijn gemoedstoestand. Zijn dat blosjes van opwinding op zijn wangen of is de koorts gestegen. Vond hij het goed of slecht… Hoe zal de koning reageren?!

Locatie: Kerkje van Oostum
Datum: zaterdag 13 april
Twee voorstellingen:
Aanvang voorstelling: 15:00 uur
Aanvang voorstelling: 16:30 uur
Entree: € 7,50 / € 5,- onder 12 jaar

Regie: Joke Holwerda

Romeo en Julia

Carolien van der Meer: Julia
Lotta Mulder: Graaf Paris, voedster van Julia
Lumée Dijkema: moeder van Julia
Fenke Viersma: vader van Julia
Joost Venema: Tebaldo (neef van Julia), priester Lorenzo

Marit Wubbema: Romeo
Fenke Viersma: Mercutio (vriend van Romeo)

Minne van der Molen: verteller 1
Berber de Jong: verteller 2
Bram Werkman: verteller 3

De zieke koning

Nick de Jong: koning
Nora de Jong: Chinese dokter Pang, Zweedse diëtist Sven, begrafenisondernemer
Fenke Viersma: lakei
Lumée Dijkema: Chinese dokter Ping. Zweedse diëtist Ralf
Laura Salari: Chinese dokter Pong, Zweedse diëtist Lars
Noor Bennink : Kruidenvrouwtje, Rosalinda, schoorsteenveger Harry

Productie: Joske Kluvers, Nynke Veenstra
Decor: Niels Smit Duyzentkunst, Hesther le Grand
Flyer: Johannes de Bruijne, Fenke Viersma, Lumée Dijkema

20 april, 2019 11:45

Reacties zijn uitgeschakeld.