Witchwicht 1992                                                                                            
Openluchtvoorstelling bij het Reitdiep:                                                                                                                      Geesje de Hoop en GeertJan Herder

Voor dit 4e deel van ‘in de schijnwerper’ gaan we 32 jaar terug in de tijd. Toen speelde IOVIVAT de voorstelling Witchwicht aan het Reitdiep. GeertJan Herder en Geesje de Hoop kropen hiervoor in de rol van Waard en Waarzegster. Op deze foto zie je het moment van de overeenkomst die ze sluiten naar aanleiding van een aantal onheilspellende observaties van de waarzegster. Want zeg nou zelf: een hazelaar die de verkeerde kant op groeit en één enkele ekster, dat is een ramp. 5 vlierbessenstruiken in ruil voor een flesje jenever klinkt dan ineens als een hele goede deal…