‘De grootste van IOVIVAT’ ligt qua productie in handen van vier van de spelers. Allemaal een ruime ervaring in producties bij IOVIVAT en daarbuiten. Zeker een keer in de 14 dagen zien ze elkaar aan de keukentafel van Hanna.

Als productieteam moet je goed op elkaar ingespeeld zijn, en dat zijn ze! De begroting is hun gezamenlijke uitdaging. Alle beslissingen komen daar bij elkaar: het kiezen van de tribunes voor in totaal 500 mensen; 400 meter rijplaat van 3,5 meter breed om mogelijk natte weilanden te beschermen; de twee toiletgroepen hebben een groot waterreservoir nodig, want het is midden op het land; toch dat stille aggregaat, want herrie tijdens het stuk, dat wil je niet; kunnen we de jonge vrijwilligers in de horeca een kleine vergoeding bieden?… En zo zijn er nog duizend-en-één andere beslissingen.
De energie spat er vanaf bij dit kwartet! En als de begroting weer beperkingen dreigt te geven roepen ze grappend ‘Ach en anders betalen we t toch zelf!!’. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Met alle kwaliteiten van dit team zal dat ook niet nodig zijn.

Hanna Hovinga

Hanna deed haar eerste productie voor IOVIVAT 19 jaar geleden, Gerro was toen haar ‘assistent’. Hanna is praktisch, denkt in grote lijnen en ze is scherp en kritisch. Ze heeft voor de vergadering al een lijstje met nieuwe onderwerpen die ze wil bespreken. Ze verzorgt de communicatie met de buurt en dat doet ze het liefst persoonlijk. Zo iemand noem je dan relatiemanager toch?! Nou ze heet liever gewoon Hanna!

Gerro Dijk

Gerro pakt snel de verantwoordelijkheid op. Die eigenschap kost hem wel eens een slapeloze nacht, maar hij gaat er altijd vol overgave in. Hij werd een paar weken later lid van dit productieteam, maar na het afvinken van de eerste taken, werd hij al snel de aanjager van het team. Hij heeft al flink wat vliegjaren in producties van IOVIVAT, en kent het klappen van de culturele zweep als geen ander door zijn werk bij het Forum in Groningen.

Nynke Veenstra

Nynke is een ervaren penningmeester, dus zet een nieuwe werkbegroting zo in de Excell-steigers. Als alle productie-teamleden praktisch zijn, is Nynke überpraktisch. Is er een probleem, zij zet er een oplossing bij. Een echte uitvoerder en waakhond van de actielijst. Bij een overleg zit ze altijd achter haar laptop en steevast met positieve energie. Haar netwerk (bij ondernemers) in en buiten het dorp komt goed van pas. Haar ervaring in productiewerk begon bij de jeugd, zo’n acht jaar geleden.

Annemiek van der Meijden

Voor de horeca levert Annemiek de papieren. Voor de Zomerjazzfietstour van dit jaar (een ander evenement in en rond Garnwerd) en voor deze productie heeft ze zich ook verdiept in de evenementenvergunningen. Deze regelneef heeft een creatief brein en een goede smaak, dus van haar hand is alles doeltreffend, esthetisch verantwoord én lekker. Ze kan goed buiten de hokjes kleuren en autonoom werken. Als ze iets toezegt kan je er op rekenen dat het gebeurt. Een diesel, en ook als t laat is, checkt ze bij een ander nog even of ze kan helpen.