“Niels ging het schrijven en ik dacht ‘Ik wil het mogelijk maken.’ En het was een 125-jarig jubileum, dus ik wist, het moet groot!”
Hesther ziet zichzelf zoals ze velen van Iovivat ziet, als een professionele amateur. De penningmeester noemt haar de zakelijk leider van deze productie. Ze is ervaren in fondsenwerving door ondermeer de ZJFT en andere producties van IOVIVAT.

“Wil je in aanmerking komen voor substantiële subsidiestromen, moet je project ook aanzienlijk zijn.” Ze wilde een goed projectplan maken, dat ook gewoon leuk is om te lezen. De eerste deadline was voor een bijdrage van de provincie Groningen. “Gelukkig kon ik het projectplan vooraf nog laten checken door meerdere professionals uit onze provincie.”

Nu de fondsenwerving klaar is, is ze Manus van alles. Een paar keer per week verschijnt IOVIVAT in haar agenda, ze draait mee in het PR-team en heeft regelmatig contact met productie en/of bestuur over de grote lijnen in de productie, vooral op financieel vlak. Maar bovenaan haar lijstje staat gelukkig nog steeds haar lief, de regisseur en dat gaat vaak, maar gelukkig niet altijd over KLEI!

het was een 125-jarig jubileum, dus ik wist, het moet groot!

“Ik ben ongelooflijk trots op Niels natuurlijk”, glundert ze, maar ook op onze vereniging en de spelers die veelal hun tekst al kennen, het oefenen met muzikanten, de repetities in de kerk van Oostum dat er fantastische ideeën zijn voor het decor… Dat we alles met z’n allen uit de grond trekken.
Het is nu juni en er staat al zoveel!