Als penningmeester van IOVIVAT is Roger vanaf het begin betrokken: “Ruim twee jaar geleden zijn we begonnen met sparen.” Het financiële plaatje kwam pas later, met name van Hesther die de fondsenwerving opzette.

Roger bewaakt nu de begroting: “Het bestuur geeft fiat voor grotere beslissingen. Alle vijf bestuursleden zijn in de vereniging hoofdelijk aansprakelijk, dus we letten echt goed op. Ik ben betrokken bij verschillende disciplines als bestuurslid, maar ik bemoei me er ook gewoon graag mee!”
Welke rol Roger ook heeft, hij stapt erin met open blik: “We gaan samen voor elkaar krijgen, wat we nog nooit voor elkaar hebben gekregen.”

Ik teken de plattegrond keurig op mm papier, Niels komt met Google Maps

Decor

Roger is goudsmid en -ontwerper van beroep. Hij heeft altijd een voorliefde gehad voor het ontwerpen van het decor bij producties van IOVIVAT. Samen met Maartje de Boer toverde hij de DML-hallen in Wehe Den Hoorn om tot een enorm toneel voor Peer Gynt: “Dat was ook groot, maar KLEI is mijn eerste buitenvoorstelling. Buiten heb je met andere aspecten rekening te houden. De uitdaging is om de enorme ruimte ‘in bezit’ te nemen, zonder de wierde en het dorp Garnwerd tekort te doen. Door transparant te werken houden we de achtergrond mooi intact.”

Samen

We zijn erg verschillend: Ik teken de plattegrond keurig op mm papier, Niels komt met Google Maps. Toch zitten we veelal op één lijn. Ik lever de concepten en ideeën voor het decor aan bij hem, de regisseur maakt de beslissingen. In de uitvoering krijgt Roger hulp van Maartje de Boer, maar ook van Marc Nooren (een van de gastspelers, die ook voor t decor bijzonder handig blijkt!).

Roger verheugt zich er al op dat tot zijn recht komt wat hij nu voor ogen heeft. Ondertussen geniet hij van de samenwerking met de productie, de technici, regisseur, bestuur en vele anderen. En natuurlijk van het acteren in de repetities.